Wat ooit omstreeks 1900 is opgericht door de grootouders van de huidige eigenaar, als dorpskroeg en kruidenierswinkel is in de loop der jaren uitgegroeid tot wijnhandel & slijterij waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Niet voor niets komt in alle uitingen de kreet: “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken” naar voren. Wanneer je de winkel binnenkomt word je direct begroet door teckel St. Joris en schittert het familiewapen boven de schouw. Dat belooft veel goeds…

 

Kwaliteit is precies waar het allemaal om draait bij Wijnhandel Schoemaker. Bob Schoemaker de trotse eigenaar voert dat zelfs door in de besparing van de energiekosten! Via de ondernemersvereniging De Hanze uit Ulft hoorde hij over de MKB Energiecheck Achterhoek. Bob is als voorzitter van de ondernemersvereniging nauw betrokken bij het lokale projectteam van Achterhoek Onderneemt Duurzaam in Oude IJsselstreek.

 

Bob Schoemaker raadt iedere ondernemer, met minder dan 50.000 kWh verbruik per jaar, de MKB Energiecheck Achterhoek aan…

 

Het gouden ei uitvinden

‘Natuurlijk hoop ik dat ze het gouden ei uitvinden waardoor ik bijna geen energiekosten meer heb’, lacht Bob. Het bedrijfspand van Wijnhandel Schoemaker stamt uit 1929 waardoor veel energie snel weer ontsnapt. ‘Gelukkig konden de adviseurs met de MKB Energiecheck Achterhoek een aantal slimme opties opsommen om energie te besparen. Een voorbeeld: Er zijn plekken in ons pand waar je maar enkele keren per dag komt. Daar kunnen de lampen ook op sensoren aanspringen waardoor je niet vergeet ze uit te doen en geen onnodig stroomverbruik hebt. Eigenlijk een heel eenvoudige en simpele ingreep’.

 

Mooi rapport met opsomming van besparingen en terugverdientijd

Na het bezoek van de adviseur van de MKB Energiecheck Achterhoek, ontvangt de ondernemer een rapport. ‘Het rapport geeft helder weer welke investeringen er gedaan kunnen worden om energie te besparen, welke besparing dat oplevert en wat de terugverdientijd is. De return on investment is meteen bekend! Als ondernemer wil je natuurlijk altijd weten wat het oplevert. Daar werd ik in dit rapport wel erg blij van.’ Bob had voorafgaand al complimenten gekregen. Want Wijnhandel Schoemaker had al enkele energiebesparende maatregelen genomen met de ledverlichting die in de winkel hangt en de zonnepanelen op het dak. ‘Het is inderdaad ook wel eens fijn om een schouderklopje te krijgen en te weten als je diverse energiebesparende maatregelen goed hebt doorgevoerd’.

 

‘De MKB Energiecheck Achterhoek is een aanrader voor elke ondernemer met een elektriciteitsverbruik van maximaal 50.000 kWh per jaar. Het rapport dat je ontvangt staat vol met onafhankelijke adviezen voor de mogelijke maatregelen met investeringskosten, energiekostenbesparing en terugverdientijd. En het kost je ook nog eens niets’.

 

Klik hier voor meer informatie over hoe u zich kan aansluiten bij AOD.