Wat is DOA

Wat is DOA

Je weet dat je wilt verduurzamen maar je weet niet waar je moet beginnen. Of weet je niet welke energiebesparende maatregelen er (nog meer) mogelijk zijn voor jouw bedrijf. Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) helpt je op weg.

DOA is hét expertisecentrum voor duurzaamheid en energie voor het bedrijfsleven.
Als ondernemer kun je bij ons terecht voor vragen, begeleiding en ondersteuning over energie en circulariteit. Maar ook als je als bedrijvenpark of winkelcentrum samen met andere ondernemers aan de slag wil met verduurzamen, bieden wij hierbij ondersteuning. DOA is een expertisecentrum voor en door ondernemers! Voor wie zijn we er.

 

We hebben door verschillende projecten de nodige kennis en ervaring opgedaan en in samenwerking met onze partners een groot netwerk opgebouwd.

 

Missie

Samen bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek. Doe je met ons mee?

 

Ambitie

Onze ambitie is duidelijk: in 2030 willen we de CO2-uitstoot in de regio met 60% verminderen en streven we naar een circulaire economie die voor 50% is gerealiseerd. Het bedrijfsleven in de Achterhoek speelt hierin een cruciale rol. Het organiseren van effectieve en efficiënte duurzaamheidsmaatregelen is voor ondernemers echter niet altijd eenvoudig. Daarom hebben wij het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek opgericht. Experts bij wie jij terecht kunt met al je vragen.

 

Initiatiefnemers en partners

Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek is een initiatief van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en VNO-NCW Achterhoek. Onze sleutelpartners zijn de lokale ondernemersorganisaties, de provincie Gelderland en de gemeenten Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Daarnaast werken we nauw samen met de Omgevingsdienst Achterhoek, Agem, Gelders Energieakkoord, Achterhoek Verbindt! en andere partners. Samen zetten we ons in voor een energieneutraal en circulair bedrijfsleven in de Achterhoek.

 

Ons kernteam van experts staat klaar om jou te ondersteunen, samen met een flexibele schil van specialisten die worden ingezet op basis van jouw specifieke behoeften.

Wij streven in 2030 naar