Voor wie zijn wij er

Voor wie zijn we er

Zoals onze naam al aangeeft: wij zijn er voor ondernemers. Of het gaat om productiebedrijven, zakelijke dienstverlening, groot- en detailhandel of horeca, het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) staat klaar voor bedrijven uit verschillende bedrijfstakken. We ondersteunen individuele bedrijven bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering maar doen dit ook voor groepen van bedrijven die bijvoorbeeld willen werken aan energiebesparing op hun bedrijvenpark. Ook ondernemersorganisaties helpen we verder bij regionale knelpunten, zoals netcongestie.

 

Individuele bedrijven

Circulair en energieneutraal ondernemen, dat is in de nieuwe economie niet meer weg te denken. Alleen is het organiseren van deze effectieve en efficiënte duurzaamheidsmaatregelen niet altijd eenvoudig. Wil je als ondernemer energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je de smaak te pakken en wil je er nog meer uithalen? DOA helpt je graag op weg en brengt je in contact met ondernemers in de buurt om ervaringen uit te wisselen. Ook kun je je eenvoudig aanmelden voor een energieadvies. Dit helpt je om inzicht te krijgen in je huidige situatie, welke energiebesparende maatregelen interessant zijn voor jouw onderneming en wat dan de investeringskosten, besparing en terugverdientijd zijn.

 

Bedrijventerreinen

We ondersteunen groepen van bedrijven om gezamenlijk bijvoorbeeld hun bedrijvenpark of winkelcentrum te verduurzamen. Hoe we dit doen? Door de energiehuishouding van het bedrijvenpark als geheel in beeld te brengen. Door te bekijken welke kansen er ontstaan door samen te werken met andere bedrijven op het park. Door samen knelpunten op te lossen. Dit doen we door in een collectieve aanpak samen te werken met o.a. brancheverenigingen, parkmanagement en ondernemersverenigingen. Een aantal voorbeelden van deze projecten zijn:

  • Op verschillende bedrijvenparken in de Achterhoek hebben we in samenwerking met parkmanagementorganisaties campagne gevoerd om samen in actie te komen voor energiebesparing.
  • Met parkmanagementorganisaties brengen we knelpunten rond netcongestie in beeld en zoeken samen naar oplossingen om slim gebruik te maken van de bestaande, beperkte netcapaciteit.
  • Samen met ondernemersverenigingen in een aantal Achterhoekse dorpen en steden hebben we de “de deurendicht” actie uitgevoerd.
  • Hiswa Recron en Koninklijke Horeca Nederland hebben ons gevraagd om ondernemers in de verblijfsrecreatie te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid om hun bedrijf toekomstgerichter te maken.

    Bekijk de projecten.

Ondernemersorganisaties

We zien het tegenwoordig veel gebeuren; bedrijven die willen uitbreiden of hun productieproces willen elektrificeren, moeten jaren wachten voordat hun elektriciteitsaansluiting verzwaard kan worden. Het is niet meer vanzelfsprekend dat we overal op elk moment onbeperkt over energie kunnen beschikken. Uitbreiding van de netcapaciteit is slechts een deel van de oplossing. We kunnen de beschikbare netcapaciteit beter benutten door als ondernemers en netbeheerder slim samen te werken. Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek staat ondernemersorganisaties bij in regionale knelpunten en vraagstukken, zoals bij het onderwerp netcongestie. Samen met onze partners starten we projecten op, organiseren we bijeenkomsten of brengen we je in verbinding met organisaties die je verder kunnen helpen.

Ook organiseren we informatiebijeenkomsten en masterclasses. Hou onze agenda in de gaten.
Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Kennisbank

Kennisbank