Werkconferentie “Dealen met netcongestie”

27 februari 2024


Werkconferentie “Dealen met netcongestie”

Netcongestie houdt iedereen tot en met 2029 (en misschien nog jaren daarna) in de houdgreep. Als er niks kan, wat gaan we dan wel doen? Deze werkconferentie richt zich niet op de beperkingen van netcongestie, maar legt de nadruk op haalbare kortetermijn- oplossingen, zodat jij handvatten krijgt voor de ontwikkeling en verduurzaming van jouw onderneming.

In Oost-Gelre zijn in 2022 en 2023 al twee werkconferenties georganiseerd door IKGL, OWIN, IKAD en Bedrijvenkring Berkelland. Met een opkomst van 75 à 100 deelnemers bleek de belangstelling groot. Voor de komende werkconferentie zijn relevantie en urgentie nog meer toegenomen. Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek organiseert samen met SIKA, VNO-NCW, 8RHK ambassadeurs, Royal Reesink, Liander, Kremer, Loqio Services en DOORAdvies een vervolg met praktische informatie voor ondernemers.

Programma*
Locatie: Dru Cultuurfabriek in Ulft

15.00 uur – Inloop

15.30 uur – Start programma
Experts uit het bedrijfsleven vertellen hoe zij transportschaarste (netcongestie) te lijf gaan met maatregelen waar je als ondernemer zelf regie op hebt. Geleid door dagvoorzitter Louis Koopman, met medewerking van:

  • Arthur Jansen, voorzitter SIKA en stuurgroep DOA, een hartelijk welkom!
  • Jelte Hoekstra en Mehmet Araz, Liander relatiemanagers grootzakelijk voor Achterhoek: Dikkere kabels
  • Jan Straatman, programmamanager DOA en programmaregisseur Gelders Energieakkoord: Wat kun je zelf, zonder dat een ander roet in het eten gooit?
  • John Arts – Royal Reesink: Grip op energie; energiemanagement bij Royal Reesink.
  • Sybe Eringfeld, Kremer: Anticiperen en sturen. Als alles op slot zit, wat kan ik als ondernemer dan toch nog doen, zonder dat ik teruggefloten wordt door de netbeheerder?
  • Christian Lorist, VNO-NCW Achterhoek: Over de landelijke highlights.
  • Femme Taken, Loqio services: Hoe krijg ik zicht op de veroorzakers van mijn pieklast? hoe kan ik mijn energieafname managen?
  • Remco Janssen, DOORAdvies: Wat je bespaart hoef je niet te transporteren.

 

18:30 uur – Einde programma

In de pauze verzorgen wij een warme snack. Er is ruimte om na te praten onder het genot van een borrel, met uitloop tot 19:30 uur.

Ben jij er bij? *onder voorbehoud van wijzigingen