Werkconferentie “Dealen met netcongestie”

 

Op 28 maart 2024 vond de werkconferentie “Dealen met netcongestie” plaats, waar experts en belanghebbenden samenkwamen om te discussiëren over een van de meest urgente uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd: de congestie van ons elektriciteitsnetwerk. Het evenement, gehouden bij de DRU in Ulft, bracht een diverse groep professionals bijeen om inzichten te delen, onderwerpen te bespreken en innovatieve oplossingen te bedenken voor dit groeiende probleem.

Discussies over netcongestie
Gedurende de dag werden verschillende aspecten van netcongestie belicht, variërend van technische en operationele uitdagingen tot de bredere economische en sociale consequenties. Sprekers deelden hun expertise en ervaringen, terwijl ze ook de complexiteit van het probleem benadrukten en de noodzaak van een alomvattende aanpak onderstreepten.

Naast het bespreken van de uitdagingen, werd ook de nadruk gelegd op mogelijke oplossingen. Samen met experts en belanghebbenden zijn er inspirerende discussies gevoerd en innovatieve oplossingen bedacht voor de uitdagingen in ons energienetwerk.

Concrete voorbeelden
Jan Straatman: “Een van de hoogtepunten van deze dag was de presentatie van Reesink en Kremer, die met concrete voorbeelden kwamen over effectieve strategieën om netcongestie te verminderen. De enthousiaste reacties van deelnemers op hun voorstellen tonen aan dat er een sterke behoefte is aan praktische oplossingen voor dit groeiende probleem.” 

Ook werd tijdens de conferentie verteld dat de prijzen van accu’s aanzienlijk zijn gedaald, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor het opslaan en beheren van elektriciteit en het verminderen van congestie.

Meer informatie
Bedankt aan alle sprekers en deelnemers voor jullie betrokkenheid en bijdrage aan deze geslaagde bijeenkomst! Laten we de energie vasthouden en blijven samenwerken voor een duurzame toekomst. Voor meer informatie over de werkconferentie kun je hier de presentatie(s) downloaden van alle sprekers. Bekijk hieronder de aftermovie en foto’s van deze geslaagde middag!

Een overzicht van alle sprekers: Arthur Jansen (SIKA), Jelte Hoekstra en Mehmet Araz (Liander), Jan Straatman (DOA en Gelders Energieakkoord), John Arts (Royal Reesink), Sybe Eringfeld (Kremer), Christian Lorist (VNO-NCW Achterhoek), Femme Taken (Loqio Services) en Remco Janssen (DOORadvies).