Gedeputeerde Van Dijk enthousiast

Op 15 maart jl. bracht gedeputeerde Jan Jacob van Dijk een werkbezoek aan Achterhoek Onderneemt Duurzaam bij het Bedrijvenpark Ruurlo. Ondernemers zijn daar op grote schaal aan de slag gegaan met energiebesparing, duurzaamheid en toekomstgericht ondernemen.


Van Dijk was enthousiast over de aanpak van het projectteam Ruurlo en de resultaten bij bedrijven. Hij liet zich informeren over de aanpak, ervaringen en inzichten. Ook ging hij in gesprek met de ondernemers en het projectteam om samen te brainstormen over manieren waarop bedrijven op hun beurt óók weer producten en diensten kunnen aanbieden die de energietransitie versnellen. Zodat huishoudens of bedrijven kant en klare oplossingen aangeboden krijgen om hun huis of bedrijf duurzaam te maken.


Door de gezamenlijke aanpak van de Industriële Kringen is de Achterhoek goed op weg naar een energieneutraal bedrijfsleven. Na de succesvolle pilotprojecten in de gemeente Berkelland  zullen de overige Achterhoekse gemeenten in 2018 en 2019 volgen.