Een unieke kans voor bedrijven om mee te doen. Het pilot project circulair en toekomstbestendig ondernemen zet Bedrijvenpark Wijnbergen op voorsprong. De nadruk moet liggen op samen, stelt Ronald van der Kemp, voorzitter van Bedrijvenpark Wijnbergen. “Er zijn volop kansen, maar het lukt alleen als we de handschoen gezamenlijk oppakken.”

 

Meedenken en meedoen, daar gaat het om. Dat kan tijdens een webinar op 21 januari. De verwachtingen van de pilot zijn hooggespannen. Er is een breed draagvlak, zowel het bestuur als de bedrijven pakken het voortvarend op, zo is nu al duidelijk. Het pilot project betreft een gezamenlijk project van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) met steun van de provincie Gelderland en gemeenten. Drie Achterhoekse bedrijvenparken doen mee. Het gaat om Wijnbergen in Doetinchem, De Laarberg in Groenlo en Bedrijvenpark Borculo. De drie parken vormen een koplopergroep en vervullen een voorbeeldfunctie voor de ruim dertig andere bedrijvenparken in de Achterhoek en de hele provincie. Daar kunnen ze hun voordeel mee doen. Er wordt ingezet op duurzame, innovatieve en zelfvoorzienende bedrijven en bedrijvenparken.

 

Een toekomstbestendige, sterke economische Achterhoek. Dat is het doel. Ondernemers, directie en management van Bedrijvenpark Wijnbergen krijgen volop de ruimte om te anticiperen op het project. Dat kan concreet tijdens de webinar op 21 januari. Er wordt gesproken over de inhoud en aanpak van het plan. Presentatie van de interactieve meeting is in handen van de bekende Achterhoekse ondernemer Sjoerd Weikamp, met zijn bedrijf eveneens gevestigd op Bedrijvenpark Wijnbergen. U kunt zich hiervoor aanmelden via: communicatie@parkmanagementwijnbergen.nl. Daarna ontvangt u een livestreamlink en kunt u online volop meepraten en reageren.