Zinvolle scan

“Een hele zinvolle besteding van je tijd, zo’n scan. Ik raad ieder bedrijf aan om ook te onderzoeken welke mogelijkheden je hebt om je bedrijf te verduurzamen”. Ineke van Empel, directeur van Theater De Storm in Winterswijk en haar controller Jessica zijn erg tevreden over de resultaten van de DOE-scan.

Ombouwen van gas naar elektriciteit

Het theater is grootverbruiker van energie. De DOE-scan wees uit dat er een aantal maatregelen genomen kunnen worden, waarmee ze meteen aan de slag willen gaan. “We hebben een groot aantal klimaatbeheersingsinstallaties die nog op gas werken. De eerste stap is dat we gaan bekijken hoe we die kunnen ombouwen, zodat ze op elektriciteit kunnen draaien. Daar verwachten we € 15000,- per jaar mee te besparen”.

Isolerend dak

Het theater is toe aan een nieuw dak “We hadden al wat offertes liggen voor een nieuw dak. Maar we hebben nu nieuwe ideeën gekregen over de mogelijkheden. Zo zullen we nu kijken naar een dak met hele andere isolatiewaarde. En we onderzoeken de mogelijkheden voor zonnepanelen. Dat heeft bij ons wel wat haken en ogen, maar ook daar hebben we nu handvatten voor”.

Verlichting en hergebruik

“In ons onderhoudsplan staat ook de vervanging van de verlichting door LED. Daar hadden we al een slag in geslagen, maar de komende tijd zullen we alles stap voor stap vervangen”, aldus Van Empel. Het theater verving deze zomer de hijsinstallatie in de grote zaal.  “Daarvoor hebben we zoveel mogelijk materiaal  hergebruikt. Als maatschappelijke organisatie vinden we het niet meer dan logisch dat we zo duurzaam mogelijk werken”.

Op scherp

Het theater gaat op zoek naar financieringsmogelijkheden voor de investeringen. “De DOE-scan heeft ons echt op scherp gezet en geeft ons goede handvatten voor de bedrijfsvoering. Zo gaan we ook onze duurzaamheidsdoelstellingen nog beter verwerken in onze missie en visie. Maar buiten dat: we hebben de samenwerking met het team deskundigen als heel prettig ervaren. Ze hebben echt een rapport op maat voor ons gemaakt, dat veel waardevolle informatie bevat”, aldus Van Empel.

 

Bekijk hier ook de video van Ineke van Empel over Theater de Storm


[contact]  [scan]