Technische groothandel Te Koppele in Eibergen heeft de duurzaamheid- en energiescan laten uitvoeren.

Streven naar laag energieverbruik

In het rapport van de energiescan scoort Te Koppele een mooie uitslag op gebied van energieverbruik t.o.v. vergelijkbare bedrijven. Bij de nieuwbouw van het bedrijfspand in 2000 is al rekening gehouden met het streven naar een laag energieverbruik. Onder andere door compartimentering in verschillende temperatuurzone’s en het toepassen van hoogfrequente verlichting. Het vervangen van de T8 tl-verlichting door T5 ecotubes levert het bedrijf nog eens een forse besparing op in elektraverbruik.


In het rapport worden nog diverse kleinere besparingsmogelijkheden weergegeven die veelal praktisch en snel uitvoerbaar zijn. Hieraan wordt inmiddels gewerkt om het resultaat nog verder te verbeteren.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Ook qua duurzaamheid heeft Te Koppele de zaken goed op orde. De scan omvat elf aspecten op het gebied van duurzaam ondernemen: van missie/visie tot samenwerken en afvalbeheer. Afval wordt zoveel mogelijk beperkt en gescheiden. Het wagenpark wordt efficiënt ingezet. De papierstroom wordt steeds minder door digitalisering. Relaties met afnemers en leveranciers zijn gebaseerd op samenwerking en continuïteit. Medewerkers worden actief bij zaken betrokken. Duurzaamheid is verweven in veel aspecten van de onderneming en is een wezenlijk onderdeel van het beleid.


Ton te Koppele van Te Koppele in Eibergen:
”Deze scan biedt mij de juiste focus om richting te geven aan de ontwikkeling van mijn organisatie.”

In onderstaande video hoort u van Ton zelf welke voordelen de scan zijn bedrijf oplevert.


[contact]  [scan]