Woensdag 7 april jl. was de start van de voorjaarscampagne op bedrijvenpark Wijnbergen in Doetinchem. Alle ondernemers op bedrijvenpark Wijnbergen ontvingen een feestelijk groen pakketje. Het pakketje is de eerste stap naar duurzaam ondernemen. Dat vond Ronden Banden in Doetinchem ook. Zij werden door het campagneteam een week na het ontvangen van het pakketje gebeld. Dat was voor hen de aanleiding om nu echt eens actie te ondernemen!

 

Ronden Banden is dé groothandel die actief is in Gelderland, Overijssel, Drenthe en in Noord-Brabant. Vanuit de locaties Doetinchem (hoofdkantoor), Nijmegen en Goor leveren zij alle soorten merkbanden, hebben continu 16000 banden in voorraad en leveren daarnaast alle diensten die hiermee te maken hebben. De organisatie bestaat uit ongeveer 60 werknemers met een wagenpark van 12 bedrijfsbussen en één servicebus voor o.a. truck assistentie. Vanuit de drie locaties leveren zij aan professionals zoals autobedrijven, fleetowners, transportbedrijven, loonwerkers en de industrie.

 

Sander Keuper, (mede) aandeelhouder en operationeel directeur over Achterhoek Onderneemt Duurzaam

‘Na een prettig telefoongesprek met Carla Niezen is de afspraak ingepland met de onafhankelijk adviseur. Mijn verwachtingen voorafgaand aan de scan: op zoek naar bevestiging en meer handvatten. Nou die heb ik gekregen hoor! De scan werd uitgevoerd door Remco van DOORadvies. In een hele prettige en leuke setting. Er kan door Remco snel de vertaalslag gemaakt worden naar de praktijk. Er zit veel kennis en kunde verborgen bij de energiebesparing waar hij heel eenvoudig een oplossing voor kan geven. De meest verrassende en grootste besparing is de investering van vijf zelfstandige warmteregelaars voor de verwarming van de kantoren. Daarmee wordt er jaarlijks € 1.071 bespaard, iets meer elektriciteitsverbruik maar daartegenover staat een forse besparing aan aardgas. Daarmee gaf hij nog de tip: zet de vloerverwarming iets lager, zodat deze de basistemperatuur levert. Verwarm tot aan de comforttemperatuur met de bestaande airco’s op de kantoren’.

 

Doe vooral mee met AOD! Het kost slechts een investering van een uur tijd!

In totaal zijn er tien maatregelen in het rapport opgenomen met een snelle terugverdientijd. Sander van Ronden Banden gaat deze allemaal toepassen in 2021 en 2022. Welke maatregelen dat onder andere zijn? Ledverlichting, tussenschakelaar, thermostaat aanpassingen, enzovoort. ‘Het zijn eigenlijk zulke eenvoudige dingen die stiekem snel besparen. We waren al goed op weg maar een bevestiging en nog meer tips was heel erg welkom. Ik wil alle collega-ondernemers oproepen om ook een energiescan te laten uitvoeren door Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Het kost slechts een uurtje tijdinvestering en het levert altijd meer op dan je van tevoren had verwacht’.

 

Doe ook mee met AOD! Op deze pagina is meer informatie te vinden en meld je je gemakkelijk aan!

Vragen? Neem gerust contact op via info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl