Ratering is al sinds 1966 dé partner voor de industrie. Een technische groothandel met een enorme werkkracht. Het team, dat bestaat uit 20 medewerkers, zorgt er via een eigen bezorgdienst voor dat de artikelen in de regio Achterhoek en Liemers geleverd worden. Bedrijven kunnen hier terecht voor technische materialen zoals bevestigingsmiddelen, gereedschappen, PBM’s en werkkleding, zowel via de webshop als in de winkel/showroom.

 

Eigenaar Frans Ratering vertelt: “Wij wilden duurzamer ondernemen en kwamen toen met AOD in aanraking.” De adviseur van AOD kwam langs en heeft samen met Ratering de DOE-scan uitgevoerd. Tijdens zo’n scan wordt echt alles in kaart gebracht, van verlichting tot machines. “We kwamen tot de conclusie dat wij veel konden besparen op onze verlichting door deze te gaan vervangen door ledverlichting.” Een relatief eenvoudige aanpassing maar met een groot resultaat. “We hadden dit nooit verwacht maar hierdoor zijn we van een verbruik van 10.000kWh naar 5.000kWh gegaan!”

 

Uit het advies van de DOE-scan kwam naar voren dat er nog meer besparingen mogelijk waren voor Ratering. “We hebben geïnvesteerd in zonnepanelen, hierdoor zijn we volledig van het gas af.” Om dit te kunnen realiseren heeft DOORadvies en AOD vijf uur extra support aangeboden. “Zij zijn de specialist op dit gebied, wij hebben hier totaal geen verstand van. Ze hebben ons hiermee ontzettend veel werk uit handen genomen, heel erg prettig.”

 

Frans vertelt dat ze door de adviezen van AOD uit te voeren al flink hebben kunnen besparen. “We hebben al een besparing kunnen realiseren van € 10.000 op jaarbasis. En dan te bedenken dat dit alles begonnen is met het invullen van de gratis energiescan. Als we geweten hadden dat we met zo weinig tijd en moeite dit resultaat konden bereiken, hadden we dit natuurlijk veel eerder gedaan. Ik raad iedereen dan ook aan deze scan gewoon te doen, de investering die het je ‘kost’ is zo terugverdient.”