Provincie onder indruk van projecten duurzaamheid

Beleidsmedewerkers van de provincie Gelderland maakten op donderdag 2 juli een rondgang door de Achterhoek en lieten zich informeren over projecten die met duurzaamheid en energiebesparing te maken hebben. “We zijn onder de indruk van de ontwikkelingen in de Achterhoek, er gebeuren mooie dingen”, concludeerden Rogier van Aken en René Dekker van de provincie Gelderland aan het eind van het bezoek.

 

Rogier van Aken (projectleider toekomstbestendige bedrijventerreinen) en René Dekker (projectleider energiebesparing bij bedrijven en instellingen) kregen een vol programma voorgeschoteld. Ze maakten kennis met betrokkenen van Achterhoek Onderneemt Duurzaam en het project ‘Achterhoekse bedrijven en bedrijvenparken op weg naar circulair, toekomstbestendig ondernemerschap’. De actieve rol van de Regio (Achterhoek Board), gemeenten en ondernemers kwam tijdens de sessie nadrukkelijk naar voren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kregen Van Aken en Dekker een goed beeld van de aanpak. “Het was in alle opzichten een inspirerende dag.”

 

De beleidsmedewerkers waren te gast op de drie bedrijvenparken die meedoen aan het Circulair ondernemen project van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met steun van de provincie Gelderland en Achterhoekse gemeenten. Het betreft Wijnbergen in Doetinchem, De Laarberg in Groenlo en Lichtenhorst in Borculo. Deze bedrijvenparken zetten stappen naar de nieuwe circulaire toekomstbestendige economie door duurzaam, innovatief en zelfvoorzienend te worden. Dat gebeurt door samenwerking in de keten én in de directe omgeving. Een collectieve aanpak biedt tal van kansen, zo is nu al de ervaring. De ontwikkelde kennis, inzichten en methodieken zorgt voor een voorsprong en maakt de regio toekomstbestendiger.

 

 

Foto:

De beleidsmedewerkers van de provincie Gelderland lieten zich op meerdere plekken in de Achterhoek informeren over de duurzaamheidsambities. Hier worden ze bij Holland Pharma in Borculo bijgepraat door projectmanager Siebe Bannink van het bedrijf (links op de foto). Dat gebeurde ook bij Alferink Installatietechniek in Groenlo en in Doetinchem met leden van de commissie DUID.