We hebben maar één wereld, daar moeten we zuinig mee omgaan. Energieneutraal en circulair ondernemen, dat is de toekomst. Winst op uw energierekening en winst voor het klimaat, een mooie win-win situatie. Maar hoe begint u met besparen op uw energiekosten en duurzaam ondernemen? Een vraag waar veel ondernemers tegenaan lopen. Parkmanagement Borculo komt samen met Achterhoek Onderneemt Duurzaam naar de ondernemers toe dit voorjaar. Om samen die eerste stap te zetten naar een energieneutrale Achterhoek.

 

Onze besparing is ongeveer 8000 euro geweest

 

Bouke Walvoort van De Mors in Borculo; “Onze besparing is ongeveer 8000 euro geweest. Dit is voornamelijk door minder energie te verbruiken met onder andere verlichting, dat is de belangrijkste stap voor ons geweest. Door het plaatsen van zonnepanelen hebben we minder inkoop aan energie. Een energiescan laten maken is heel eenvoudig. Het kost je wel tijd maar dat is maar beperkt. Het levert je echt veel meer op dan dat het je aan tijd heeft gekost. Maatschappelijk ben je het eigenlijk ook verplicht. Je doet een investering die je binnen maximaal vijf jaar hebt terugverdiend. DOE MEE MET AOD!’

 

Campagneteam maakt rondje Achterhoek!

 

Achterhoek Onderneemt Duurzaam heeft al ruim 600 Achterhoekse ondernemers geholpen met het verduurzamen van hun bedrijf. Hoe mooi zou het zijn als we dit aantal nog verder kunnen laten groeien. In samenwerking met Parkmanagement Borculo bezorgt AOD met het campagneteam en studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), daarom op woensdag 9 juni a.s. bij ondernemers op bedrijvenpark Borculo een pakketje. Het allereerste pakketje wordt symbolisch uitgereikt door wethouder Gerjan Teselink en Harm ten Hoopen van Team Economische zaken van de Gemeente Berkelland aan Bouke Walvoort. Bouke is als ondernemer betrokken bij het pilotproject circulair en toekomstbestendig ondernemen waaraan Bedrijvenpark Borculo meedoet.

 

U kunt met het pakketje gemakkelijk en snel een ‘gratis’ energiescan aanvragen. Maar u hoeft hier natuurlijk niet op te wachten. Op deze pagina vindt u meer informatie en meld u zich gemakkelijk aan. Zorg wel dat u de energierekeningen bij de hand hebt, dit bepaalt namelijk voor welke scan u in aanmerking komt. Op deze manier wordt het wel heel gemakkelijk om de eerste stap naar een duurzame onderneming te zetten. En het mooie is dat u een onafhankelijk advies op maat krijgt, met praktische tips en adviezen, die u meteen zelf kunt gaan toepassen in uw onderneming.

 

Doet u ook mee met AOD?

[scan]