WIE ZIJN WIJ?

Achterhoek Onderneemt Duurzaam is een initiatief voor en door ondernemers. AOD helpt u, samen met uw eigen ondernemersvereniging, om duurzamer te ondernemen en energiekosten te besparen.

WAAROM DUURZAAM ONDERNEMEN?

Genoeg redenen om duurzaam te ondernemen. We noemen er een aantal:

–  U verspilt minder energie en heeft minder energiekosten
–  Sterkere concurrentiepositie
–  U biedt meer klantwaarde en krijgt meer bedrijfswaarde
–  De voorwaarden voor de milieuvergunning zijn goed geregeld
–  Uw kleinkinderen zullen het waarderen

WAT KUNNEN WE VOOR U DOEN?

Achterhoek Onderneemt Duurzaam helpt u, samen met het projectteam van uw eigen ondernemersvereniging, met onafhankelijk advies. Daardoor bent u in staat om te bepalen in welke maatregelen u het meeste opleveren. We organiseren informatieavonden en brengen u in contact met andere ondernemers in uw buurt om ervaringen uit te wisselen. Want waarom zou u het wiel zelf opnieuw uitvinden?

Bent u horecaondernemer, winkelier of zakelijk dienstverlener, dan kunt u gebruik maken van de gratis MKB Energiecheck Achterhoek. Verbruikt u 50.000 tot 200.000 kWh elektriciteit per jaar, dan komt u in aanmerking voor een gratis DOE Scan. Deze wordt dan bekostigd door de gemeente en de provincie, in iedere gemeente die meedoet is er een vastgesteld aantal gratis scans beschikbaar.

Met de DOE scan krijgt u een uitgebreid rapport, op maat voor uw bedrijf, waarin u kunt zien hoe u energie kunt besparen, op welke manieren u energie kunt gaan opwekken en welke processen duurzamer ingericht kunnen worden. Ook ontvangt u dan een overzicht welke financiële subsidies er zijn en welke kostenbesparing het u oplevert, voor uw specifieke bedrijf. De MKB Energiecheck Achterhoek  is een eenvoudigere en snellere variant, die met name voor het MKB erg geschikt is.

Doet u ook mee? Informeer hier naar de mogelijkheden in uw gemeente.
Wat ondernemers er zelf van vinden? Dat leest u hier.


INITIATIEF VAN SAMENWERKENDE INDUSTRIE KRINGEN ACHTERHOEK (SIKA)

Achterhoek Onderneemt Duurzaam is een initiatief van de Samenwerkende Industrie Kringen Achterhoek (SIKA)Ondernemers nemen graag zelf het heft in handen, ook als het gaat om duurzaam, circulair ondernemen, energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Bedrijven die duurzaam, innovatief en circulair ondernemen hebben immers de toekomst.

SAMENWERKINGSVERBAND

SIKA heeft een samenwerkingsverband tot stand gebracht van bedrijvenparkverenigingen, ondernemersverenigingen, VNO-NCW Achterhoek, de gemeenten Oude IJsselstreek,  Oost Gelre, Doetinchem, Bronckhorst en Berkelland en de Omgevingsdienst Achterhoek. Onder het motto Achterhoek Onderneemt Duurzaam stimuleert zij de ondernemers op bedrijvenparken en in de kernen om hun fossiele energiegebruik te verminderen en daadwerkelijk over te gaan tot actie. Het ligt in de bedoeling dat ook Aalten en Winterswijk op korte termijn gaan deelnemen om de Achterhoek samen energieneutraal te maken.

Doet u ook mee?