Oude IJsselstreek roept Ulftse centrumondernemers op om mee te doen met campagne duurzaamheid!

Een alsmaar grilliger verloop van de energiekosten met gasprijzen waarvan we zeker weten dat die niet meer zullen dalen. Deze trend heeft een aanzienlijke impact op het rendement en de financiële positie van ondernemers. Dit geldt ook voor winkeliers en horeca in de centra van dorpen in de Achterhoek. Daarom bestaat het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) dat in het leven is geroepen door Achterhoekse gemeenten en de gezamenlijke ondernemerskringen. Deze week en volgende week houdt DOA een campagne duurzaamheid in het winkelcentrum De Blenk en Kennedyplein van Ulft. De campagne duurzaamheid heeft in andere centra in de Achterhoek al tot positieve resultaten geleid.

Campagne Ulft
Een duurzaam bruisend centrum uitstralen waar het fijn winkelen is. Dát is wat elke plaats wil in de Achterhoek. Op woensdag 21 februari zal het campagneteam van DOA aanwezig zijn in Ulft om de centrumondernemers aan te moedigen een afspraak te maken voor de gratis ePK-check, die vervolgens op 28 februari zal worden uitgevoerd door het energieteam. De campagne is in samenwerking met de gemeente Oude Ijsselstreek en ondernemersvereniging De Hanze.

Janine Kock – wethouder gemeente Oude IJsselstreek motiveert:
“Klimaat, milieu en energie staan volop in de belangstelling, terecht want er moet echt wat gebeuren. Met de gratis ePK-check krijg je op een presenteerblad wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen en duurzaamheid te integreren in je bedrijfsvoering. Kijk verder dan vandaag, maak duurzaam en structureel het verschil, wat houd je tegen?”

ePK-check
Tijden de ePK-check van maximaal 15 minuten, loopt de energieadviseur samen met de ondernemer de bedrijfsruimte door. Met behulp van de meest recente energiefactuur en jaarafrekening van de energieleverancier kan de adviseur snel zien waar winsten op energiegebruik en dus de kosten te behalen zijn. Aanmelden voor een ePK-check op 28 februari kan nú al via: https://do-achterhoek.nl/afspraak-maken-voor-een-energiecheck-in-ulft/, roept Wouter Mecking van Ondernemersvereniging De Hanze op. “Gezamenlijk bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons centrum. Da’s Oersterk Ulft, zoals we dat graag willen uitdragen naar heel Ulft”, aldus Mecking.

Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)
DOA ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. DOA wil samen bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek en heeft een duidelijke maatschappelijk streven: in 2030 de CO2-uitstoot verminderen met 60% en streven naar een circulaire economie die tegen 2030 voor 50% is gerealiseerd.

Het campagneteam gaat de komende periode in nog meer Achterhoekse centra rond. Op de website van DOA worden de plaatsen en data bekendgemaakt.

Naast de duurzaamheidscampagne per centra vind je op de DOA website een uitgebreide kennisbank en een blog waar allerlei praktische tips gebundeld zijn.

Bekijk de terugblik campagnedag van Terborg en Silvolde hier: