Energiekosten rijzen de pan uit en toch zien we bij horeca en winkeliers de deuren vaak openstaan om het winkelende publiek naar binnen te lokken. Daar gaan we deze winter verandering in zien, veel ondernemers sluiten hun deur. Niet omdat ze dichtzijn, nee integendeel de deur staat juist wagenwijd open. Door de deur te sluiten worden energiekosten bespaard en bijgedragen aan een milieubewuste Achterhoek. Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), Achterhoekse gemeenten en ondernemersverenigingen hebben de handen ineengeslagen en de deuren-dicht actie op touw gezet. In de gemeente Doetinchem zien we al veel winkeliers en horeca aansluiten. “Het is mooi om te zien dat winkeliers bewust zuiniger met energie omgaan” aldus Hans Dales, wethouder van de Gemeente Doetinchem.” Maandag 21 november jl. kwam hij het bordje persoonlijk overhandigen bij Gabi Hunter, van bakwinkel Gaabs en voorzitter van Ondernemersvereniging Doetinchem.

 

Doetinchem roept op; de deur is dicht, maar we zijn wel open!

Gaabs in Doetinchem, kreeg gisteren het bordje persoonlijk overhandigd door wethouder Hans Dales. “Het is belangrijk en noodzakelijk om bij te dragen aan een milieubewuste Achterhoek, maar het is ook belangrijk voor mijn eigen portemonnee. Voor het winkelend publiek: zie je dat onze deur dicht is? We zijn gewoon open. Kom gezellig binnen. Mooiste cadeau voor de feestdagen is naast dit bordje natuurlijk; een lage energienota”, aldus Gabi.

 

Het bordje is eenvoudig te bevestigen en om te draaien van: “natuurlijk zijn wij OPEN, de deur is alleen dicht om energie te besparen” naar “sorry vandaag zijn wij gesloten”. Dit helpt winkeliers en horeca op een eenvoudige manier hun torenhoge stookkosten met wel een derde te verlagen.  Kleine moeite, groot gebaar!

 

Milieu-en kostenbewust ondernemen

De Deuren Dicht actie is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), de gemeenten en ondernemersverenigingen. “Met het sluiten van de deur, kan heel eenvoudig de energierekening worden verlaagd. Natuurlijk zijn de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten.” Legt Jan Straatman, programma manager van AOD, uit.

 

“Ondernemers kunnen een gratis bordje aanvragen om bij te dragen aan een milieubewuste Achterhoek, maar bovenal zichzelf te trakteren op een lage energierekening. Dat is volgens mij het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.” Legt Hans uit.

Heb jij nog geen bordje aangevraagd? In de gemeente Doetinchem is deze gratis af te halen bij Binnenstadbedrijf Doetinchem.

Of meld je aan via het aanmeldformulier op onze website!