Ben je ook al geconfronteerd met de beperkingen van het huidige elektriciteitsnet? Dagelijks zien we in de media dat het elektriciteitsnet “vol” is. Bedrijven die willen uitbreiden of hun productieproces willen elektrificeren, moeten jaren wachten voordat hun elektriciteitsaansluiting verzwaard kan worden. Het dak van je bedrijfshal volleggen met zonnepanelen kan niet omdat je de duurzaam opgewekte elektriciteit niet aan het net kunt terug leveren. Misschien heb je afgelopen winter een reprimande ontvangen omdat je piekbelasting nu al te hoog was.

 

Wat kan er wél?

 

Het is niet meer vanzelfsprekend dat we overal op elk moment onbeperkt over energie kunnen beschikken. Uitbreiding van de netcapaciteit is slechts een deel van de oplossing. We kunnen de beschikbare netcapaciteit ook beter benutten door als ondernemers en netbeheerder slim samen te werken.

 

Denk en doe mee

 

Op donderdag 5 juli (15.30-17.30 uur) in De Matelier in Groenlo laten we zien wat er aan de hand is, waar de beperkingen liggen en gaan we vooral met elkaar in gesprek over wat er wél kan en wat jij daar aan kunt bijdragen.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de industriële kringen OWIN, IKB, IKAD en de IKGL, in samenwerking met Joël van Tiem (gebiedsregisseur Alliander), Joris Benninga (regisseur Smart Energy Hub De Mars, Zutphen) en Jan Straatman (Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek).

 

Aanmelden: Laat a.u.b even weten of je er bij bent?