In de afgelopen jaren heeft de kwaliteit van ledverlichting zich zo ontwikkeld dat veel Achterhoekse ondernemers al op led zijn overgeschakeld. Goed voor het klimaat, goed voor uw portemonnee. En AOD maakt het u gemakkelijk via een scan.

Waarom zou u tijd steken in het vervangen van uw licht door led, terwijl u als ondernemer al zoveel op uw bord heeft?

5 redenen om over te stappen op ledverlichting:

1. Ledverlichting gaat u geld schelen: Wist u dat ledverlichting wel 5 keer langer meegaat dan traditionele verlichting? Dat de prijs de afgelopen 10 jaar enorm is gedaald? En dat er in veel gevallen subsidie beschikbaar is?

 

2. Verbetering werkklimaat: Met het juiste licht voldoet u aan de normen van de arbeidsinspectie.
Minder ziekteverzuim. Minder fouten, meer werkefficiëntie. Beter licht = blijere medewerkers.

 

3. Efficiëntie: Veel minder vervanging van lampen (denk aan de nodige hoogwerkers, stilliggende productielijnen tijdens het  vervangen, extra manuren en extra afval).

 

4. Kleurecht: Alle lichtkleuren zijn mogelijk, dus ook kleurloos (belangrijk voor kapsalons en modezaken).
Optimale lichtechtheid: led heeft veel minder kleurverloop en opbrengstverlies ten opzichte van de oorspronkelijke kleur dan traditionele verlichting.

 

5. Uitstraling: Led geeft uw bedrijf een enorme upgrade. Het is mogelijk om veel meer uitstraling en beleving in uw interieur aan te brengen. Daar kan geen verbouwing tegenop!

 

Wat zeggen ondernemers die op led zijn overgestapt?

‘Alsof we een heel nieuw bedrijf hebben. Nooit verwacht dat ledverlichting zoveel zou opleveren’. Han Leferink van BCI in Neede is heel blij met de ledverlichting die geadviseerd werd in de DOE-scan. ‘In de werkruimtes is het werkplezier enorm verhoogd, in onze showroom hebben we een ultramodern design gekregen en in onze portemonnee scheelt het flink. Ik zeg: meteen doen!’.


Ivo Thuinte van Warenhuis Post in Groenlo bracht bij de recente verbouwing overal ledverlichting aan. ‘Onze energierekening is € 2000,- lager terwijl onze winkel 200m² groter is. Door de ledverlichting besparen we maar liefst 21.000 kWh per jaar. Bovendien ben ik het gedoe met de vervanging van kapotte tl-buizen kwijt. Wij hebben de MKB Energiecheck Achterhoek laten doen, dat raad ik alle mkb collega’s aan. Onze winstmarges houden vaak niet over. Zo’n check kan met weinig investering juist geld opleveren’.


[contact]  [scan]