‘Dus kies voor die gratis energiescan en doe er je voordeel mee!’

 

Kom je uit Winterswijk? Je kent haar dan waarschijnlijk wel. Samen met haar man Willem is zij eigenaresse van Oxener Schoenmode. Misschien wel de bekendste schoenenwinkel in Achterhoek en omstreken. Ze maakt deel uit van het bestuur ABH City en werkt mee in het projectteam van Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Loes Oxener, een bezige bij en echte ambassadeur van AOD!

 

Fijn om alles zwart op wit te hebben

Oxener Schoenmode heeft gebruik gemaakt van de gratis MKB Energiecheck Achterhoek. “Afgelopen juli hebben wij een de scan laten uitvoeren. Het kost weinig moeite. Het enige dat je paraat moet hebben is de factuur met jaarlijks energieverbruik”, vertelt Loes. “Na de scan krijg je een rapport toegestuurd. In dat rapport staan echt handige tips!”.  Ook wordt er in het rapport een grafiek getoond hoe Oxener Schoenmode het doet t.o.v. de landelijke normering. “Wij deden het eigenlijk al best wel goed! Maar het is fijn om dat nu ook zwart-op-wit te hebben”.

 

 

Duidelijke tools waar je mee aan de slag kan

“We weten allemaal dat ledverlichting beter is en dat zonnepanelen helpen bij het verlagen van je energieverbruik. Maar toch kreeg ik nog meer handige tips. Bijvoorbeeld de lampen in de kantine hoeven eigenlijk niet constant te branden. Dus een bewegingssensor zou daar een handige oplossing voor zijn”. Alle verlichting in het magazijn van Schoenmode Oxener is inmiddels vervangen door ledverlichting. Daarnaast komt er een adviseur op bezoek om de plannen voor zonnepanelen verder uit te werken. Loes heeft ook nog eens een nieuw deurbeleid ingevoerd. “Dit is een initiatief van de AHB City Winterswijk in samenwerking met Achterhoek Onderneemt Duurzaam, waarbij de winkeldeuren in de winter gesloten blijven om de warmte binnen te houden”.

 

Collega-ondernemers: Je hoeft het niet allemaal zelf te doen!

Loes erkent dat het lastig kan zijn om ondernemers het nut van deze gratis energiescan in te laten zien. “Ik merk dat verduurzaming niet bij iedereen op één staat. Mede-ondernemers denken vaak zelf te weten waar de besparingen in zitten. Toch heeft de scan mij veel bewuster gemaakt van wat ik allemaal kan doen in het kader van verduurzaming.” Een laatste boodschap van Loes: “Het is heel fijn om tools en bevestiging aangereikt te krijgen en je wordt niet beboet als je het niet doet”!

 

Ook interesse in een gratis energiescan? Klik hier voor alle informatie.