Iedereen heeft ermee te maken; de uit de pan rijzende energiekosten! Om toch het winkelende publiek naar binnen te lokken, laten horeca en winkeliers hun deuren toch nog vaak openstaan. Daar zien we deze winter verandering in: winkeliers sluiten hun deuren. Nee, niet omdat ze dicht zijn integendeel: de deur staat juist wagenwijd open! Ze sluiten hun deuren om energie te besparen én bij te dragen aan een milieubewuste Achterhoek.

 

Oost Gelre roept op; de deur is dicht, maar kom d’r in. We zijn er wel!

Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), Achterhoekse gemeenten en ondernemersverenigingen hebben de handen ineengeslagen en de deuren-dicht actie op touw gezet. Ook in de gemeente Oost Gelre zien we winkeliers aanhaken. Afgelopen woensdag 21 december kwam wethouder Bart Porskamp het bordje overhandigen aan Brigitte Nibbelink van de winkel Brini in Groenlo. “Voor het milieu en onze eigen kosten vind ik het belangrijk om de deuren dicht te houden. Het bordje is daarin belangrijk omdat een dichte deur minder gastvrij lijkt. Wij staan juist voor die Achterhoekse gastvrijheid en nu weten de mensen waarom we de deuren dicht hebben”, aldus Brigitte.

 

Het bordje is eenvoudig te bevestigen en om te draaien van: “natuurlijk zijn wij OPEN, de deur is alleen dicht om energie te besparen” naar “sorry vandaag zijn wij gesloten”. Dit helpt winkeliers en horeca op een eenvoudige manier hun torenhoge stookkosten met wel een derde te verlagen. Kleine moeite, groot gebaar!

 

Bespaar tot wel 30 procent!

Bart Porskamp, wethouder gemeente Oost Gelre, motiveert: “Als winkeliers de deuren dichthouden kunnen ze tot wel 30 procent van de energiekosten besparen. AOD is natuurlijk al langer bezig om ondernemers bewust te maken van hun energieverbruik. En dat kun je nu ook nog eens koppelen aan kostenbesparing. Wist je dat AOD nog meer acties heeft lopen? Zo kun je inzicht krijgen in jouw energieverbruik en met het advies dat daaruit rolt heel eenvoudig maatregelen nemen.”

 

Milieu- en kostenbewust ondernemen

De deuren-dicht actie is een initiatief van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), de gemeenten en ondernemersverenigingen. “Met het sluiten van de deur, kan heel eenvoudig de energierekening worden verlaagd. Natuurlijk zijn de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten”, legt Jan Straatman, programmamanager van AOD, uit.

 

Wil je net als deze ondernemer energie besparen? Doe mee!

Hang dan ook dit bordje op je deur! Hoe doe je dat? Vraag het bordje heel eenvoudig en gratis aan via jouw ondernemersvereniging of via het aanmeldformulier dan zorgt AOD dat het bordje jouw kant op komt!