Gemeente Oost-Gelre roept centrumondernemers in Groenlo op mee te doen met campagne duurzaamheid!

Een alsmaar grilliger verloop van de energiekosten met gasprijzen waarvan we zeker weten dat die niet meer zullen dalen. Deze trend heeft een aanzienlijke impact op het rendement en de financiële positie van ondernemers. Dit geldt ook voor winkeliers en horeca in de centra van dorpen in de Achterhoek. Daarom bestaat het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) dat in het leven is geroepen door Achterhoekse gemeenten en de gezamenlijke ondernemerskringen. De komende weken houdt DOA een campagne duurzaamheid in het centrum van Groenlo. De campagne duurzaamheid heeft in andere centra in de Achterhoek al tot positieve resultaten geleid.

Campagne Groenlo
Een duurzaam bruisend centrum uitstralen waar het fijn winkelen en vertoeven is. Dát is wat elke plaats wil in de Achterhoek. Op woensdag 12 juni zal het campagneteam van DOA aanwezig zijn in Groenlo om de centrumondernemers aan te moedigen een afspraak te maken voor de gratis ePK-check, die vervolgens op woensdag 19 juni zal worden uitgevoerd door het energieteam. De campagne is in samenwerking met de gemeente Oost-Gelre en de Groenlose Ondernemers Vereniging (GOV).

Bart Porskamp, wethouder gemeente Oost-Gelre, motiveert:
“Als ondernemer heb je een verantwoordelijkheid om zo goed mogelijk om te gaan met energie. De gratis ePK-check maakt het makkelijk om te zien waar je nog winst kunt behalen. Let dus niet alleen op je winst in geld, maar ook op milieuwinst en doe die check zodat je ook morgen nog kunt blijven ondernemen!”

ePK-check
Tijdens de ePK-check van maximaal 15 minuten, loopt de energieadviseur samen met de ondernemer de bedrijfsruimte door. Met behulp van de meest recente energiefactuur en jaarafrekening van de energieleverancier kan de adviseur snel zien waar winsten op energiegebruik en dus de kosten te behalen zijn. Aanmelden voor een ePK-check op 19 juni kan nú al via: https://do-achterhoek.nl/afspraak-maken-voor-een-epk-check-in-groenlo/, roept Mechteld Wissink namens de GOV op. “Ook wij als ondernemers zijn ons bewust dat we duurzaam moeten omgaan met het klimaat en energieverbruik, voor nu en zeker voor de volgende generaties. Samen voor een energie neutrale toekomst.”


Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)
DOA ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. DOA wil samen bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek en heeft een duidelijke maatschappelijk streven: in 2030 de CO2-uitstoot verminderen met 60% en streven naar een circulaire economie die tegen 2030 voor 50% is gerealiseerd.

Het campagneteam gaat de komende periode in nog meer Achterhoekse centra rond. Op de website van DOA worden de plaatsen en data bekendgemaakt.