Gemeente Doetinchem roept centrumondernemers in Wehl en Gaanderen op om mee te doen met campagne duurzaamheid!

 

Een alsmaar grilliger verloop van de energiekosten met gasprijzen waarvan we zeker weten dat die niet meer zullen dalen. Deze trend heeft een aanzienlijke impact op het rendement en de financiële positie van ondernemers. Dit geldt ook voor winkeliers en horeca in de centra van dorpen in de Achterhoek. Daarom bestaat het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) dat in het leven is geroepen door Achterhoekse gemeenten en de gezamenlijke ondernemerskringen. De komende weken houdt DOA een campagne duurzaamheid in het centrum van Wehl en Gaanderen. In andere centra in de Achterhoek heeft de campagne duurzaamheid al tot positieve resultaten geleid.

Campagne Wehl en Gaanderen
Een duurzaam bruisend centrum uitstralen waar het fijn winkelen is. Dát is wat elke plaats wil in de Achterhoek. Op woensdag 20 maart zal het campagneteam van DOA aanwezig zijn in Wehl (ochtend) en Gaanderen (middag) om de centrumondernemers aan te moedigen een afspraak te maken voor de gratis ePK-check, die vervolgens op woensdag 27 maart zal worden uitgevoerd door het energieteam. De campagne is in samenwerking met de gemeente Doetinchem en de Wehlse Ondernemers Verenging (WOV).

Jan Lodder – namens de WOV motiveert:
“We moeten allemaal bijdragen aan een goed milieu. Dat betekent ook dat we onnodig energieverbruik moeten voorkomen en daarin een voorbeeld nemen. We zijn dat aan de volgende generatie verplicht.”

ePK-check
Tijden de ePK-check van maximaal 15 minuten, loopt de energieadviseur samen met de ondernemer de bedrijfsruimte door. Met behulp van de meest recente energiefactuur en jaarafrekening van de energieleverancier kan de adviseur snel zien waar winsten op energiegebruik en dus de kosten te behalen zijn. Aanmelden voor een ePK-check op 27 maart kan nú al. Wehlse ondernemers via: https://do-achterhoek.nl/afspraak-maken-voor-een-energiecheck-in-wehl/ en ondernemers in Gaanderen via: https://do-achterhoek.nl/afspraak-maken-voor-een-energiecheck-in-gaanderen/  

Of plan gemakkelijk je afspraak in, in onderstaande kalenders!Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)
DOA ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. DOA wil samen bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek en heeft een duidelijke maatschappelijk streven: in 2030 de CO2-uitstoot verminderen met 60% en streven naar een circulaire economie die tegen 2030 voor 50% is gerealiseerd.

Het campagneteam gaat de komende periode in nog meer Achterhoekse centra rond. Op de website van DOA worden de plaatsen en data bekendgemaakt.

Naast de duurzaamheidscampagne per centra heeft DOA een uitgebreide kennisbank en een blog waar allerlei praktische tips gebundeld zijn.

 

 

 

Jan Lodder – WOV:
“We moeten allemaal bijdragen aan een goed milieu. Dat betekent ook dat we onnodig energieverbruik moeten voorkomen en daarin een voorbeeld nemen. We zijn dat aan de volgende generatie verplicht.”