Gemeente Berkelland roept centrumondernemers in Ruurlo op om mee te doen met campagne duurzaamheid!

Een alsmaar grilliger verloop van de energiekosten met gasprijzen waarvan we zeker weten dat die niet meer zullen dalen. Deze trend heeft een aanzienlijke impact op het rendement en de financiële positie van ondernemers. Dit geldt ook voor winkeliers en horeca in de centra van dorpen in de Achterhoek. Daarom bestaat het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) dat in het leven is geroepen door Achterhoekse gemeenten en de gezamenlijke ondernemerskringen. De komende weken houdt DOA een campagne duurzaamheid in het centrum van Ruurlo. De campagne duurzaamheid heeft in andere centra in de Achterhoek al tot positieve resultaten geleid.

Campagne Ruurlo
Een duurzaam bruisend centrum uitstralen waar het fijn winkelen en vertoeven is. Dát is wat elke plaats wil in de Achterhoek. Op dinsdag 4 juni zal het campagneteam van DOA aanwezig zijn in Ruurlo om de centrumondernemers aan te moedigen een afspraak te maken voor de gratis ePK-check, die vervolgens op woensdag 12 juni zal worden uitgevoerd door het energieteam. De campagne is in samenwerking met de gemeente Berkelland.

Gerjan Teselink, wethouder gemeente Berkelland, motiveert:

“Klimaat, milieu en energie staan terecht volop in de belangstelling. Daarom bieden we bedrijven de mogelijkheid een gratis energieadviseur in te schakelen. Daarmee bespaar je niet alleen geld, maar lever je ook een bijdrage aan de verduurzaming. En dat helpt iedereen!”

ePK-check
Tijdens de ePK-check van maximaal 15 minuten, loopt de energieadviseur samen met de ondernemer de bedrijfsruimte door. Met behulp van de meest recente energiefactuur en jaarafrekening van de energieleverancier kan de adviseur snel zien waar winsten op energiegebruik en dus de kosten te behalen zijn. Aanmelden voor een ePK-check op 12 juni kan nú al via: https://do-achterhoek.nl/afspraak-maken-voor-een-epk-check-in-ruurlo/, roept Arnold Labohm, voorzitter van de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) op: Ruurlose energieke ondernemers gaan voor duurzame energie en daarmee voor een schone toekomst voor iedereen. 

Of plan gemakkelijk je afspraak in, in onderstaande kalender!


Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)
DOA ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. DOA wil samen bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek en heeft een duidelijke maatschappelijk streven: in 2030 de CO2-uitstoot verminderen met 60% en streven naar een circulaire economie die tegen 2030 voor 50% is gerealiseerd.

Het campagneteam gaat de komende periode in nog meer Achterhoekse centra rond. Op de website van DOA worden de plaatsen en data bekendgemaakt.