Wethouder Gerjan Teselink van de gemeente Berkelland, Arjan Prinsen van Groot Zevert Vergisting, en Rinus Smet, bestuurslid van Industriële Kring Berkelland (IKB) tonen trots het symbolische estafettestokje in het kader van de Gelderse circulaire estafette.


Het Gelderse circulaire estafettestokje is op 18 oktober tijdens de BerkelLANDdag overhandigd aan Gerjan Teselink, wethouder Economie en Duurzaamheid van de gemeente Berkelland. Hij ontving het stokje uit handen van programmacoördinator Dirk-Wim in ’t Hof.


Naast de symbolische handeling kreeg de gemeente Berkelland het bijbehorende certificaat. Daarnaast werden de duurzame initiatieven van Groot Zevert Vergisting en de Industriële Kring Berkelland (IKB) in het zonnetje gezet, vertegenwoordigers hiervan ontvingen eveneens een certificaat. Het waren Arjan Prinsen van Groot Zevert Vergisting en Rinus Smet, bestuurslid van de Industriële Kring Berkelland en tevens actief voor de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD).


De gemeente Berkelland wil aan de slag op weg naar een circulaire economie. Dat dient te gebeuren samen met het lokale bedrijfsleven, vertegenwoordigd door de Industriële Kring Berkelland. “Het is de bedoeling om onze lokale economie sterker, duurzamer en aantrekkelijker te maken”, aldus wethouder Teselink. “Dat gaan we doen met onze ondernemers, dus samen met het verenigd bedrijfsleven.” Ook Rinus Smet van IKB vindt dat het tijd is om een volgende stap te zetten. “De energietransitie naar een circulaire economie is in volle gang. In Berkelland wordt daar werk van gemaakt. Het innovatieve ondernemersklimaat gericht op duurzaamheid zet bedrijven op voorsprong. Dit certificaat is een erkenning dat we goed bezig zijn en een stimulans om op deze weg door te gaan.”


Veel Gelderse gemeenten, bedrijven en inwoners werken al hard aan de circulaire economie. Toch is ‘circulair’ voor velen nog een abstract begrip en is niet altijd goed zichtbaar wat er op dit gebied allemaal gebeurt. Bij de start van het Green Capital jaar, waarin Nijmegen de duurzame hoofdstad van Europa is, lanceerde de provincie Gelderland samen met de stichting Green Capital Challenges de Gelderse circulaire estafette. Het hele jaar door worden de mooiste Gelderse circulaire initiatieven in de spotlights gezet om zo iedereen in Gelderland te inspireren meer circulair te denken of te ondernemen. Het Gelderse circulaire estafettestokje  gaat van gemeente naar gemeente. Gemeenten kunnen een eigen project maar ook initiatieven van anderen aandragen voor ontvangst van het estafettestokje.


Meer informatie vindt u op www.gelderse-circulaire-estafette.nl