Zonnepanelen voor bedrijven

 

Steeds meer bedrijven in de Achterhoek schakelen over op zonnepanelen. Een slimme stap: de aantrekkelijke subsidies, de stabiliteit van de energielasten en de onafhankelijkheid van energieleveranciers maken het interessant.

Wilt u weten hoe u kunt besparen op energiekosten? En of zonnepanelen voor uw bedrijf interessant zijn?
Laat dan een kosteloze energiescan afnemen via Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek. De eerste stap naar meer winst met minder energie.

‘We investeren in de toekomst. Omdat het economisch gezien interessant is, maar ook omdat ik er een goed
gevoel van krijg. Zo snel mogelijk naar energiepositief is het idee’. Arthur Jansen van Aweja Railsystemen in Ulft was al bezig met duurzaamheid maar werd nog enthousiaster nadat er een scan van Achterhoek Onderneemt Duurzaam werd uitgevoerd.

‘Na het vervangen van de ledverlichting ben ik me gaan verdiepen in de aanschaf van zonnepanelen. De SDE+- subsidie hadden we al eerder aangevraagd, dus we hebben meteen doorgepakt. Sinds eind april 2019 liggen de zonnepanelen op het dak. Het is gewoon heel interessant. De panelen gaan zo’n 25 jaar mee en de terugverdientijd is ongeveer 8 jaar. Dus reken maar uit: dan profiteren we nog zo’n 17 jaar van de opgewekte energie van onze eigen installatie. Je hebt natuurlijk nog wel wat vaste kosten, maar per saldo is het heel lucratief. Zo zijn we onze eigen energieleverancier en hebben we een stabiele businesscase.’

‘Het is ook gewoon een sport aan het worden om te kijken wat de zonnepanelen opleveren per dag. Eind
augustus 2019 hadden we de eerste 50.000 kWh zelfs al opgewekt. Ik word er steeds fanatieker van. De overcapaciteit die we nu nog hebben, gebruiken we straks deels als we elektrisch gaan verwarmen en gasloos
worden. We willen bij Aweja nou eenmaal zo duurzaam mogelijk werken. Dat vinden we belangrijk voor de
toekomst van onze kinderen’, aldus Jansen.

 

Benieuwd naar het stappenplan en de financiële regeling? Die lees je hier.