De EZK Energy Award Bedrijven zet organisaties die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare warmte in de spotlights.

Is uw bedrijf goed energiebesparend bezig? Of wekt uw bedrijf misschien energie op? Dan maakt u kans op de EZK Energy Award Bedrijven 2021. De aanmelding sluit op donderdag 4 november 2021 17:00 uur.

 

aanmelden

 

In december worden de 3 genomineerden aangekondigd. De winnaar wordt op 27 januari 2022 bekendgemaakt tijdens het EZK evenement: Partners in energie-uitdagingen.

 

Wat is de prijs?

De EZK Energy Award Bedrijven 2021 bestaat uit:

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

 

Beoordeling

De jury beoordeelt de aanmeldingen op 3 criteria.

  1. Aanzienlijke verduurzaming van energieverbruik binnen de onderneming (duurzame opwekking en/of energiebesparing en/of hernieuwbare warmte) of aanzienlijke verduurzaming door geplande stapsgewijze verbetering. Hiermee bedoelen we: een aantoonbare vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen door energiebesparing en/of door extra duurzame opwekking van energie binnen de eigen inrichting. Dit vanuit een streven naar duurzaamheid en niet zozeer vanuit het oogpunt het als commerciële toepassing verder in de markt te zetten.
  2. Meest ondernemende en vindingrijke toepassing van bestaande en ontwikkelde technieken.
  3. Bredere toepasbaarheid en in welke mate inspireert de toepassing anderen om dit na te volgen.

Jury

De jury van de EZK Energy Award Bedrijven 2021 bestaat uit:

 

Bron: RVO