De stijging van energiekosten is helaas geen nieuws, en het einde lijkt nog niet in zicht. Voor ondernemers heeft dit enorme weerslag op hun rendement en liquiditeit. Daarom krijgt de centrumcampagne Duurzaamheid, een initiatief van Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) dat vorig jaar succesvol werd opgezet, een vervolg. Afgelopen jaar werden al veel winkelcentra bezocht door het energieteam, waarbij ondernemers zijn voorzien van praktische tips om meer grip te krijgen op hun energiekosten. Dat heeft al mooie vruchten afgeworpen! Tijd om in Silvolde en Terborg actie te ondernemen.

Campagne Terborg en Silvolde

Woensdag 31 januari vond de centrumcampagne plaats in Silvolde en Terborg. In de ochtend bezocht het energieteam het centrum van Silvolde en in de middag waren het promo- en energieteam aanwezig in het centrum van Terborg. Aan de hand van een korte ePK-check kregen de ondernemers de nodige praktische tips om grip te krijgen op hun energiekosten en adviezen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA)

DOA ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. De campagne in Silvolde en Terborg werd in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek en de lokale ondernemersverenigingen Ondernemend Silvolde en Terborg Centraal georganiseerd. Het campagneteam zal de komende periode in nog meer Achterhoekse centra te vinden zijn; op de website van DOA worden de plaatsen en data bekendgemaakt.

Naast de duurzaamheidscampagne per centra vind je op de DOA website ook een uitgebreide kennisbank en een blog waar allerlei praktische tips en handvatten gebundeld zijn.