De Achterhoek wil vooroplopen in duurzaam ondernemen en als regio energieneutraal zijn in 2030. Een simpel doel, maar geen eenvoudige weg. Ondernemers, ondernemersverenigingen, industriële kringen en maatschappelijke partners willen aan de slag met duurzaamheid. Maar waar begin je en hoe pak je het aan?

Duurzaam ondernemen en energie

Ondernemers in Ruurlo hebben hun bedrijf laten doorlichten om de mogelijkheden van duurzaam ondernemen en energiebesparing in beeld te brengen. De resultaten zijn samengevat in een brochure waarin je meer leest over duurzaam ondernemen. Wat houdt het in? Waarom is het belangrijk? Waar begin je en wat levert het jouw bedrijf op? Je krijgt antwoord op deze vragen en leest over de ervaringen van anderen die je voor gingen. Zoals de ondernemers op Bedrijvenpark Ruurlo, die kennismaakten met de ‘Duurzaam Ondernemen en Energiescan’ (DOE-scan).

Ondernemers als stimulerend voorbeeld

We gingen langs bij vier ondernemers in de Achterhoek die energie en duurzaamheid belangrijk vinden voor hun organisatie en dat daarom hebben verankerd in hun bedrijfsstrategie. Een inspiratiebron voor andere ondernemers. Daarom delen we hun verhalen graag met u.
We maakten zowel vijf aparte video’s, als een compilatie van de duurzame ondernemers. U vindt de video’s hieronder.