Een innovatief, zelfvoorzienend en daarmee toekomstbestendig bedrijvenpark. Dat is het doel in Borculo. Door samen te werken valt er veel te winnen. “Ondernemers moeten het grotere geheel zien”, zo luidt de boodschap van projectleider Hans Ebbekink.

 

Bedrijvenpark Borculo doet mee aan de pilot circulair en toekomstbestendig ondernemen. Een unieke kans voor bedrijven om mee te doen. Het pilot project betreft een gezamenlijk project van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) met steun van de provincie Gelderland en gemeenten. Drie Achterhoekse bedrijvenparken doen mee. Het gaat om Bedrijvenpark Borculo, De Laarberg in Groenlo en Wijnbergen in Doetinchem. Deze drie parken vormen een koplopergroep en vervullen een voorbeeldfunctie voor de ruim dertig andere bedrijvenparken in de Achterhoek en de hele provincie. Er wordt ingezet op duurzame, innovatieve en zelfvoorzienende bedrijven en bedrijvenparken. Een toekomstbestendige, sterke economische Achterhoek.

 

‘Van belang dat iedereen meedoet en meedenkt’

Bedrijvenpark Borculo is de nieuwe naam na de samenvoeging van de bedrijventerreinen Lichtenhorst en Overberkel. “Zie het als een nieuwe start met ambitieuze plannen”, vertelt Hans Ebbekink. “Door samen te werken, ontstaat een bepaalde dynamiek en valt er veel voordeel te halen.” Bijvoorbeeld op het gebied van energie, afval, veiligheid en werkgelegenheid. “Samen energie opwekken waardoor het bedrijvenpark zelfvoorzienend en onafhankelijk wordt. Het is een mooi voorbeeld waarmee een versnelling kan worden ingezet.” Door collectief maatregelen te nemen en structureel samen te werken kan een enorme slag worden gemaakt. “Het is zaak dat iedereen meedoet en meedenkt. Op die manier ontstaat een unieke kans om Bedrijvenpark Borculo te verduurzamen en op te waarderen.” Daarom is het belangrijk dat alle ondernemers meepraten tijdens de webinar op 20 januari. Via een interactieve livestream krijgen ondernemers, vertegenwoordigers van de gemeente, onderwijs- en kennisinstellingen de gelegenheid om te reageren op het project, om oplossingen aan te dragen en belangen in te brengen. Aanmelden voor de webinar kan door een mail te sturen naar: communicatie@bedrijvenparkborculo.nl