De Energiescan of de Duurzaam Ondernemenscan: als u tussen 50.000 – 200.000 kWh per jaar verbruikt.

De Energiescan en de Duurzaam Ondernemenscan zijn gericht op ondernemers tussen de 50.000 en 200.000 kWh per jaar verbruiken.  De scan is ook geschikt voor agrarische ondernemers. Het begint bij de Energiescan, zodat gekeken wordt waar in uw bedrijf energie bespaard kan worden. Voor veel ondernemers wordt de scan uitgebreid met een Duurzaam Ondernemenscan, die inzicht geeft in hoe uw totale bedrijfsvoering duurzamer kan worden. Denk daarbij aan duurzame inkoop, personele inzet, afvalstromen en marketingvoordelen.

Wij maken het u heel gemakkelijk. Het bezoek van de adviseur kost u 1,5 uur en na ontvangst van de rapportage kost het doorspreken van het rapport ook een uur. Vervolgens heeft u recht op vijf uur extra support om u (onafhankelijk) op gang te helpen bij het nemen van maatregelen.

Hoe werkt het?

 

Wat levert het u op?

1. Klaar voor de verplichtingen van de Wet Milieubeheer

Met de DOE-scan heeft u een rapport in handen, dat u goed van pas komt bij de informatieplicht in het kader van de Wet Milieubeheer. Het rapport geeft inzicht of u al aan de verplichtingen voldoet of wat u moet doen om dat in orde te maken. Sinds 1 januari 2019 bent u verplicht om te melden wat u al aan duurzame maatregelen doet (dat geldt voor ondernemers tussen 50.000 – 200.000 kWh).

2. Beperking van onnodige energie-uitgaven

De professionele adviseur komt bij u langs en inventariseert welke energiebesparingen bij u mogelijk zijn. Dat levert veel ondernemers verrassende uitkomsten op én het scheelt vaak veel geld.

Dit zeggen Achterhoekse ondernemers daarover:

 

3. Inzicht in duurzame kansen voor uw bedrijf (bij de Duurzaam Ondernemen Scan)

Denk aan uw toekomstige businessmodel, uw marketingkansen en uw arbeidsomstandigheden: veel ondernemers staan versteld van de kansen die duurzaam ondernemen hen biedt. Onze gespecialiseerde adviseur biedt u strategisch advies voor het verduurzamen van uw bedrijf op veel fronten. Hoe kunt u een duurzame bedrijfsvoering in uw organisatie brengen die rendeert en die uw organisatie continuïteit biedt? Lees meer.

Enkele reacties van Achterhoekse ondernemers:

 

4. Handig rapport voor toekomstige vervangingsinvesteringen

Dat een duurzame bedrijfsvoering niet van de ene op de andere dag gerealiseerd is, beseft iedereen. De E- en de DO-scan geven handvatten voor toekomstige vervangingsinvesteringen. Want als u toch moet vervangen, is een duurzame keuze de slimste keuze. Deze ondernemers zeggen er het volgende over:

 

5. Nazorg en begeleiding, maar liefst vijf uur extra support

Nadat u uw rapportage heeft ontvangen start het nazorg traject. Onze adviseur maakt een afspraak met u om het rapport door te spreken. Meer over nazorg & begeleiding leest u op deze pagina.

 

Doe ook mee!

[contact]  [scan]

 

Video: ondernemers vertellen over energie besparen door Achterhoek Onderneemt Duurzaam