Neem deel aan een van de twee online masterclasses over de circulaire kansen voor bedrijven(terreinen). De provincie Zuid-Holland organiseert de masterclasses, maar gemeenten, parkmanagers, ondernemersverenigingen en/of BIZ’zen uit heel het land kunnen deelnemen.

  • Voor gemeenten op dinsdag 23 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur.
  • Voor parkmanagers, ondernemersverenigingen en/of BIZ’zen op dinsdag 30 januari van 10.00 tot 11.30 uur.

In deze online sessie bieden we praktische informatie om de waarde van grondstoffen optimaal te benutten op en tussen bedrijventerreinen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en concrete handvaten nemen we je mee.

Spring ook in op de circulaire kansen voor bedrijven(terreinen) om grondstoffen efficiënt te ge- en hergebruiken!

Voor wie?
Deze masterclass is interessant voor gemeenten, parkmanagers, ondernemersverenigingen en/of BIZ’en uit heel Nederland. Stuur deze uitnodiging ook gerust door naar collega’s!

Waar hebben we het over?

  • Het PBL en de Rijksoverheid concluderen dat er door de transitie naar een circulaire economie groeiende behoefte is aan bedrijventerreinen, met name terreinen met hoge milieu categorieën of watergebonden.
  • In Zuid-Holland zijn er 618 bedrijventerreinen (waarvan 23% georganiseerd zijn) die ‘vechten’ voor behoud van ruimte.
  • Op deze terreinen wordt ruim 30% van het bruto regionaal product gerealiseerd en deze zijn goed voor ruim een kwart van de werkgelegenheid.
  • Bedrijventerreinen zijn met 60% van het Nederlands grondstoffengebruik dé geografische hotspot om grondstoffen en materialen die nu als ‘afval’ wegvloeien, economisch en ecologisch te benutten.

Wat kun je verwachten in deze online masterclass?

  • Heldere uitleg over wat een circulaire economie is en welke kansen dit biedt voor bedrijven(terreinen).
  • Overzichten van welke grondstofstromen opportuun zijn in welke Zuid-Hollandse regio’s, inclusief economisch potentieel.
  • Circulaire praktijkvoorbeelden van diverse bedrijventerreinen in de uitvoering. Denk hierbij onder meer aan de praktische vertaalslag van de circulaire economie in relatie tot: organisatiegraad, stappenplan, inzameling en verwerking reststromen en subsidie.

Na de masterclass heb jij concrete tips en tools die je gelijk kunt inzetten!

Aanmelden

Aanmeldformulier voor gemeenten
Aanmeldformulier parkmanagers, ondernemersverenigingen en/of BIZ’zen

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met Teamslink.
Het definitieve programma volgt.