Wilt u zonnepanelen op uw bedrijfspand plaatsen? De Groeiversneller Zon helpt u bij de volgende stap: van voorbereiding naar realisatie.

 

Met ondersteuning van De Groeiversneller kunt u advies inhuren om van plan naar een bedrijfsdak vol zonnepanelen te komen. Alleen de dakeigenaar of de huurder (met toestemming van de eigenaar) van een pand, kan een voucher aanvragen.

 

Advies kan betrekking hebben op:

 

Per ingang van 2021 is het ook mogelijk voor kleinverbruikers om een voucher voor advies aan te vragen. Kleinverbruikers hebben een aansluiting kleiner dan 3 x 80 A en de mogelijkheid tot het salderen van opwek en verbruik van elektriciteit.

 

Kleinverbruikers

De omvang van een voucher Zon is minimaal € 1.000,- en maximaal € 2.500,- (exclusief BTW). U dient een bedrag van minimaal gelijke omvang (minstens 50%) zelf te financieren.

 

Gebruikers met SDE+-beschikking

Een SDE+ subsidie is een speciale subsidie die de Nederlandse overheid beschikbaar stelt aan zowel bedrijven als instellingen die hernieuwbare energie produceren of van plan zijn om hernieuwbare energie te produceren. De afkorting SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie.

 

De omvang van een voucher Zon is minimaal € 1.000,- en maximaal € 5.000,- (exclusief BTW). U dient een bedrag van minimaal gelijke omvang (minstens 50%) zelf te financieren.

 

Meer informatie

Meer informatie over de belangrijkste voorwaarden en de procesbeschrijving vindt u op de website van Oost NL.

 

[download link=”https://oostnl.nl/sites/default/files/attachments/ONL19020_01_DeGroeiversneller_Zon_Flyer_A5_V2%20%282%29.pdf” kleur=”paars” tekst=”download hier de flyer de Groeiversneller Zon”]