Op donderdag 13 april 2023 organiseert Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) een bijeenkomst voor vastgoedeigenaren over energie- en toekomstwaarde van vastgoed. De locatie voor deze bijeenkomst is stadion De Vijverberg in Doetinchem. De inloop met soep en broodjes is om 18:00 uur. Na de opening door wethouder Rens Steintjes om 18:30 uur start de werksessie onder leiding van Sannie Verweij (expert op het gebied van verduurzaming van vastgoed en adviseur van veel vastgoedbeleggers).

 

Waardevolle inzichten en kennis op het gebied van huur, verhuur en verduurzamen

Als vastgoedeigenaar wil je graag weten wat er speelt. AOD heeft afgelopen periode ontbijtsessies gehouden om van ondernemers te horen waar hun informatiebehoefte ligt om energiekosten te beheersen. Het bleek dat bij vastgoedeigenaren nog veel onduidelijkheid bestaat over huur- en verhuursituaties. De bijeenkomst op 13 april is georganiseerd om vastgoedeigenaren waardevolle inzichten en kennis te bieden op het gebied van huur, verhuur en duurzaamheid. Sannie Verweij heeft als adviseur van vastgoedbeleggers veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van verhuurpanden. Ze deelt deze avond haar kennis en gaat in op al je vragen.

 

Weet wat je te doen staat en hoe je dat regelt

Energiekosten en duurzaamheid zijn steeds belangrijkere aspecten bij de verhuurbaarheid en toekomstwaarde van vastgoed. Het is hierbij essentieel dat verhuurders en huurders goede afspraken maken en samenwerken om het pand te verduurzamen; want alleen samen kom je verder. Hoe verdeel je investeringen en opbrengsten? Wie is aanspreekbaar op de informatieplicht of label-C verplichting? Als huisbaas wil je weten wat je te doen staat en hoe je dat regelt. Het komt allemaal aan bod tijdens de bijeenkomst van 13 april 2023.

 

Interessante werksessie met Sannie Verweij

Sannie Verweij heeft bij het RVO, het Dutch Green Building Council en als adviseur van vastgoedbeleggers veel praktijkkennis opgedaan met dit onderwerp. Als ervaringsdeskundige spreekt ze over de (toekomstige) waarde van vastgoed, verhuurbaarheid van panden en de verdeling van kosten en opbrengsten tussen huurder en verhuurder. Aan de hand van praktijkvoorbeelden (best practices) laat ze zien hoe verhuurders en huurders gezamenlijk kunnen werken aan een duurzamer pand, beheersing van energiekosten en een beter klimaat.

 

“Kortom, een waardevolle avond die je als vastgoedeigenaar niet mag missen. Want je gaat naar huis met handvatten om je panden op een duurzame manier te verhuren en te beheren,” motiveert Jan Straatman, programmamanager AOD.

 

Wil jij erbij zijn? Meld je dan nu aan via deze pagina!