Bedrijven, ga aan de slag!

Winterswijkse jongeren hebben het bedrijfsleven opgeroepen om in actie te komen en duurzamer te ondernemen. Dat gebeurde afgelopen maandag tijdens een themabijeenkomst van de gemeente Winterswijk over duurzaamheid. “We maken onze grote zorgen over onze toekomst. Het is de hoogste tijd om stappen te zetten”, was de boodschap van de tieners.

Het klimaat houdt de gemoederen bezig en ook een toenemend aantal jongeren waarschuwt voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. In België gingen studenten al meerdere keren massaal de straat op om te ageren tegen het klimaatbeleid. Nederland volgde vandaag met een actiedag door jongeren in Den Haag.

Achterhoekse scholieren, waaronder die van het Gerrit Komrij College in Winterswijk, waren daarbij aanwezig. Het milieu gaat ze aan het hart en dat wilden ze afgelopen maandag tijdens de themabijeenkomst op het gemeentekantoor nog eens benadrukken. “Fossiele brandstoffen zijn niet meer van deze tijd. De CO2 uitstoot moet omlaag, laten we in Winterswijk het voortouw nemen. Ga aan de slag met duurzaam ondernemen. We willen bedrijven graag helpen bijvoorbeeld door mee te denken over oplossingen. Het gaat over ónze toekomst!”

De oproep werd gedaan door Maud, Veerle, Noëlle en Li-Hao. Ze waren al eerder van de partij tijdens de startbijeenkomst van Winterswijk Onderneemt Duurzaam eind november in Theater De Storm en nemen actief deel aan de Energietafel Winterswijk.

Op dit filmpje doen de scholieren Maud, Veerle, Noëlle en Li-Hao (v.l.n.r.) de oproep aan het bedrijfsleven:

 

Bedrijven die met de jongeren in gesprek willen, kunnen zich melden bij Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD). Veel ondernemers zijn via AOD al gestart om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Een energieneutrale Achterhoek in 2030, op weg naar een lokale circulaire economie. Dat is het doel. Ondernemers kunnen  kosteloos een DOE-scan of een MKB Energiecheck Achterhoek laten uitvoeren. Ze worden zo op deskundige wijze begeleid en krijgen een gedetailleerd zicht in maatregelen die mogelijk zijn om de energiekosten te verminderen. Vorig jaar werden er in de Achterhoek in totaal al ruim 250 energiescans uitgevoerd.

Voor meer informatie over een scan, duurzaam ondernemen of aansluiting bij AOD raadpleeg de website: www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl


[contact]  [scan]