Projectteam Bedrijvenpark Ruurlo

Op het bedrijvenpark Ruurlo zijn ondernemers op grote schaal aan de slag gegaan met energiebesparing, duurzaamheid en toekomstgericht ondernemen. Projectteam Bedrijvenpark Ruurlo is de drijvende kracht en bouwt de samenwerking tussen de bedrijven verder uit. De pilot startte in 2015, als initiatief van de Industriële Kring Berkelland, de Belangenvereniging Bedrijvenpark Ruurlo, gemeente Berkelland en provincie Gelderland.


Door kennis en ervaringen met elkaar te delen ontstaat een sneeuwbaleffect, heeft men ervaren. ‘We zien dat ondernemers elkaar stimuleren en tips met elkaar uitwisselen. Meer dan 50% van de bedrijven is al bezig met energiebesparende maatregelen. Het is echt een groot succes’, vertelt Henk Deunk van de Belangenvereniging Bedrijvenpark Ruurlo. ‘We stoppen pas als het park volledig zelfvoorzienend en duurzaam is. De Achterhoek wil in 2030 energieneutraal zijn, maar wij willen eerder zijn’, lacht Deunk.


‘Daarom willen we in 2020 bereikt hebben dat de helft van alle nodige energie door de zon geleverd wordt. De daken van Eijgenhuijsen en Mevo worden op dit moment al vol gelegd met zonnepanelen. En om het hele bedrijvenpark circulair te maken hebben we een student van de HAN ingeschakeld, die ons hierbij helpt. Er doen al veel bedrijven mee, maar iedereen die meer informatie nodig heeft mag mij bellen of mailen.’


Voor meer informatie: henk@deunk.eu
tel. 06-51354713


http://www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl/2018/03/29/werkbezoek-gedeputeerde-van-dijk-ondernemers-ruurlo/De leden van het projectteam:


Agnetha Wechgelaer, Bronkhorst High-Tech
Joke Lowik, KlusWijs
Frans Verhaegh, Mevo Precision Technology
Susan Keijsers, Eijgenhuijsen B.V.
Rinus Smet, (Industriële Kring Berkelland (IKB)
Henk Deunk, Belangenvereniging Bedrijvenparken Ruurlo (BvBR)
Remco Jansen, DOORadvies