Blij met de DOE-scan

‘Wat het ons heeft opgeleverd? Kosten- en energiebesparing, veel prettiger licht om in te werken, een investeringsplan voor de toekomst én een scherpere visie ‘. Han Leferink van BCI uit Neede is blij met de uitkomsten van de DOE scan.

Goede keuzes

‘De DOE-scan kwam bij ons precies op het goede moment’, zegt Leferink. ‘De oude TL-verlichting had kuren en we moesten gaan vervangen. We hadden wat offertes opgevraagd, maar zaten er mee te stoeien welke keuze we moesten maken. Het is toch een markt waar je zelf te weinig van weet, dus we waren erg blij met het advies dat de DOE-scan ons bracht. Vooral omdat een onafhankelijk iemand met je meekijkt, die bovendien de weg weet in subsidieland. Bij ons brengt de Energie Investeringsaftrek toch mooi € 6000,- op. Dat maakt dat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt als je gaat investeren’.

Scherpe bedrijfsvisie

BCI is fabrikant van schoolmeubilair en werkt vooral voor de overheid. ‘Wat ik erg prettig vond, is de manier waarop je naar je bedrijf gaat kijken. We zijn hierdoor onze visie en missie scherper gaan formuleren. Dat is essentieel als je meedoet met aanbestedingen. Natuurlijk voel je verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, maar we hebben nu de puntjes op de i gezet om ons bedrijf daar nog meer op in te richten’.

Investeringsplan

BCI heeft plannen voor nieuwbouw. ‘Door de DOE-scan hebben we nu ook een goed investeringsplan in handen. Je haalt het er toch telkens weer bij als er besluiten genomen moeten worden. Je geld geef je maar één keer uit: daarom doen we het zo toekomstgericht en dus duurzaam mogelijk.’

Aanrader

‘Ik zou het iedereen aanraden: Doe die scan! Voor de lange termijn én voor de korte termijn.  Concreet hebben we nu al profijt van de ledverlichting omdat het veel prettiger werklicht oplevert. Met daarbij een besparing van € 1350,- per jaar. En ik weet zeker dat de effecten op lange termijn groot zullen zijn’, stelt Leferink.


[contact]  [scan]