Avond over circulariteit bij De Steck

Inwoners, ondernemers en gemeente gaan voor hergebruik
Op dinsdag 7 november kwamen inwoners en ondernemers bij elkaar in De Steck in Doetinchem. Hier organiseerde gemeente Doetinchem een bijeenkomst over hergebruik van spullen, het maken van bewuste keuzes en het voorkomen van afval. Dit noemen we ook wel ‘circulariteit’. Het doel van de avond was om mensen te informeren over het onderwerp en tegelijkertijd informatie op te halen voor het plan van aanpak.

Plan van aanpak
Gemeente Doetinchem wil werk maken van circulariteit. Daarom werken we aan een plan van aanpak om afval te voorkomen, bewust te kopen en hergebruik van spullen te stimuleren. Dat doen we niet alleen. Daarom kwamen we bij elkaar in De Steck om inspiratie op te halen en informatie uit te wisselen.

Opgehaalde informatie verwerken
De volgende stap in de richting van het plan van aanpak, is het verwerken van alle informatie die we hebben opgehaald. Op 14 december staat een informatieve raadsvergadering op de agenda over dit onderwerp. De planning is om het plan van aanpak in het eerste kwartaal van 2024 door de gemeenteraad te laten vaststellen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of wilt u een actieve rol spelen in dit onderwerp? Neem dan contact op met S. Bouchan, te bereiken via (0314) 377 377.