IKZelhem en parkmanagement Zelhem willen bedrijven helpen met energie besparen, energie opwekken en het verduurzamen van hun onderneming. Daarvoor werken ze samen met Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD).

 

“We hebben maar één wereld, daar moeten we zuinig mee omgaan” aldus Ton van Hecke, (voorzitter IKZelhem). “Energieneutraal en circulair ondernemen, dat is de toekomst.” Maar hoe begin je met besparen op je energiekosten en duurzaam ondernemen? Een vraag waar veel ondernemers tegenaan lopen, ook in Zelhem. Hij roept ondernemers op om gebruik te maken van de gratis energiescan, die via AOD wordt aangeboden.

 

Een kennismaking met Achterhoek Onderneemt Duurzaam stond op 9 november tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van parkmanagement Zelhem op het programma.

“De groene loper lag al klaar, maar helaas gooide de nieuwe coronamaatregelen roet in het eten” vertelt Ton. “Maar niet getreurd, want als ondernemer kun je zelf de eerste stap zetten naar een energie neutrale Achterhoek.” Hoe? Met het ‘groene pakketje’ dat in de week van 15 november wordt bezorgd door de medewerkers van Werkcarrousel Bronckhorst. In dit pakketje vind je handvatten om energie te besparen. “Maak gebruik van de mogelijkheid om via AOD een gratis energiescan te laten uitvoeren.”