Het zijn uitdagende tijden voor ondernemers. De energietransitie, de coronapandemie en alle bijbehorende dagelijkse beslommeringen. Inspelen op nieuwe ontwikkelingen en tegelijkertijd kosten besparen is juist nu van levensbelang. Want met een krachtig bedrijfsleven blijven de voorzieningen in de Achterhoek op peil. Er liggen voldoende kansen. Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD).

 

Direct financieel voordeel

“Een leefbare en toekomstbestendige Achterhoek met ruimte voor ondernemerschap. Een brede welvaart, dat is het doel”, zegt Arthur Jansen, voorzitter van de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA) en lid van de Achterhoek Board. “AOD helpt bedrijven eenvoudig met verduurzamen, met energie besparen en opwekken”, weet Jansen. “Het zorgt vaak voor direct financieel voordeel met een relatief lage tijdsinvestering. Bij mijn eigen bedrijf, AWEJA Railsystemen in Ulft, leidde de energiescan nu al tot enkele van de best renderende investeringen van de afgelopen jaren.”

 

Neem zelf de regie

Al ruim 600 Achterhoekse bedrijven doen mee en profiteren van de gezamenlijke aanpak. Ze maken meer winst met min- der energie en nemen een voorschot op een toekomstbestendige, circulaire economie. AOD is een onafhankelijk initiatief van, voor en door ondernemers. Jan Straatman programmamanager van AOD: “Echte ondernemers houden de regie graag in eigen hand. Ze wachten daarom niet op handhaving. Ze nemen energiebesparing direct mee in hun investeringsplan. Een scan levert je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen. En dat nog wel gratis.”

Kortom, pak de winst en begin met een kosteloze energiescan die gelijk inzicht biedt. Het zorgt voor besparingsmogelijkheden op je jaarlijkse energierekening én daarmee winst voor je portemonnee en het milieu.

 

[scan]

 

Bron: Achterhoek Nieuws