We hebben maar één wereld, daar moeten we zuinig mee omgaan. Energieneutraal en circulair ondernemen, dat is de toekomst. Winst op uw energierekening en winst voor het klimaat, een mooie win-win situatie. Maar hoe begint u met besparen op uw energiekosten en duurzaam ondernemen? Een vraag waar veel ondernemers tegenaan lopen. Achterhoek Onderneemt Duurzaam komt daarom naar de ondernemers toe dit voorjaar. Om samen die eerste stap te zetten naar een energieneutrale Achterhoek.

 

Richard Smees van Dago Autogroep; “We hebben in dit pand al zeker dertien jaar aardwarmte. Daarmee waren we toen één van de eersten’. Maar natuurlijk kan het altijd beter en duurzamer. We zijn ook een tijd bezig geweest met een plan om zonnepanelen te plaatsen. Dit bleek toen niet haalbaar door de lichte dakconstructie. Inmiddels ligt het complete dak van DAGO vol met zonnepanelen. Zonder de komst van de energie-adviseur was dat er niet meer van gekomen’’.

 

Campagneteam maakt rondje Achterhoek; doe mee met AOD

Om nog meer ondernemers te kunnen helpen bij het verduurzamen van hun bedrijf, bezorgt Achterhoek Onderneemt Duurzaam in samenwerking met Parkmanagement Wijnbergen woensdag 7 april bij ondernemers op bedrijvenpark Wijnbergen in Doetinchem een pakketje. U kunt hiermee gemakkelijk en snel een gratis energiescan aanvragen. Andere bedrijvenparken komen daarna aan de beurt. Maar u hoeft hier natuurlijk niet op te wachten. Op deze pagina vindt u meer informatie en meld u zich gemakkelijk aan. Zorg wel dat u de energierekeningen bij de hand hebt, dit bepaalt namelijk voor welke scan u in aanmerking komt. Op deze manier wordt het wel heel gemakkelijk om de eerste stap naar een duurzame onderneming te zetten. En het mooie is dat u een onafhankelijk advies op maat krijgt, met praktische tips en adviezen, die u meteen zelf kunt gaan toepassen in uw onderneming.

 

Doet u ook mee met AOD?

Meer informatie: vindt u hier.