Zijn uw energiekosten ook enorm gestegen? Dan deelt u dit twijfelachtig genoegen met veel andere ondernemers. Soms is het vervelend, maar is dit wel op te vangen. Soms brengt het ondernemers in acute liquiditeitsproblemen. Gelukkig is hier wat aan te doen, al kan de kostenstijging op korte termijn niet helemaal ongedaan worden gemaakt. Energiebesparing is de sleutel om uw energiegebruik, en daarmee de kosten, te verminderen.

 

Deels door maatregelen die direct resultaat opleveren en die nauwelijks wat kosten. Denk bijvoorbeeld aan de Deuren Dicht actie. Deels door te investeren in efficiëntieverbetering. Dat laatste vaak vergemakkelijkt door subsidies of een aantrekkelijke lening.

 

Achterhoek Onderneemt Duurzaam, een initiatief door en voor ondernemers, kan u daarbij helpen. Met tips (kijk eens in de Kennisbank), adviezen en energiescans. Komende weken zullen we u regelmatig van nuttige tips voorzien. Houd onze website in de gaten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op de social media. Dan mist u niets.

 

Achterhoek Onderneemt Duurzaam kan u deze service bieden omdat het bestuur van SIKA in samenwerking met de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude Ijsselstreek en Winterswijk heeft besloten om haar activiteiten voort te zetten. Aanvankelijk zou AOD haar activiteiten eind 2022 afronden. Gezien de noodsituatie bij veel bedrijven heeft zij besloten om de ondersteuning van mkb-ondernemers voorlopig voort te zetten. Maak daarvan gebruik zo lang dat kan.

 

Aanmelden voor een energiescan? Klik dan op onderstaande button!

[scan]