Met de Provinciale Staten verkiezingen op 15 maart 2023 worden de politieke piketpaaltjes geslagen. Oók op het vlak van klimaat en energie. Kunnen we onze Gelderse klimaatdoel van 55% CO2-reductie in 2030 nog binnen bereik brengen? Het spant er nu al om. Onze klimaat-inspanningen vormen bepaald geen gelopen race. De Gelderse volksvertegenwoordigers kunnen (het) verschil maken.

 

Krijgen we lijn in de warmtevoorziening? Hoe kan de industrie werkelijk verder elektrificeren? Wat vraagt het om woningen verder van het gas af te krijgen? Zijn we in staat om de plannen voor duurzame opwekking met lokale kracht tot uitvoering brengen? Hoeveel krijgen we samen ‘achter de meter’ voor elkaar in afwachting van een krachtiger elektriciteitsnet? En lukt het in Gelderland om aan de nodige uitvoeringscapaciteit te komen voor deze enorme klussen?

 

Daarom – exact één maand voorafgaand aan de verkiezingen – een publiek debat met de Gelderse politieke partijen en hun hoofdrolspelers. Aan de hand van scherpe stellingen voelt dagvoorzitter Clairy Polak hen aan de tand over ambities, voornemens en concrete plannen…

 

Het Gelders Klimaatdebat

Woensdag 15 februari 2023

Buitensociëteit Hanzehof Zutphen

15.00 – 19.00 uur

Meld je via deze link aan!

 

Bron: Gelders Energieakkoord.