Good housekeeping is ‘gewoon’ even aandacht besteden aan de dagelijkse gang van zaken. Nagaan of voor de hand liggende zaken gedaan worden. Zoals lampen uit als er niemand in de ruimte is of deuren dicht. Good housekeeping levert u gemiddeld zo’n 10% verlaging van uw energiekosten op. We geven u 12 tips om energie te besparen zonder dat het u wat kost:


We geven u 12 tips om energie te besparen zonder te investeren:

 

 1. Zet de boiler uit als je bedrijf niet geopend is in het weekend.
 2. Check de instellingen van de thermostaat regelmatig: staan de tijd- en temperatuur nog goed ingesteld?
 3. Check de tijdsinstellingen van de buiten- of reclameverlichting eens per maand, zodat het aangepast blijft aan het tijdstip dat het donker of licht wordt.
 4. Stel uw airco in op een hogere temperatuur, dat levert een flinke besparing op.
 5. Is de buitentemperatuur lager van 15 °C of hoger dan 24 °C? Laat dan uw winkeldeuren dicht en hang het ‘energiebesparingsbordje op uw deur. Uw klant waardeert het enorm! Ook zo’n bordje ontvangen? Neem contact op met uw ondernemersvereniging (of klik hier).
 6. Vraag uw installateur bij de onderhoudsbeurt of bij vervanging om meteen na te gaan welke energiebesparingsmogelijkheden hij of zij u kan aanraden.
 7. Stel uw beeldschermen en computers in op de energiebesparingsstand.
 8. Stel uw kassa’s in op de energiebesparingsstand.
 9. Stel uw printers en kopieerapparaten in op dubbelzijdig afdrukken en op de energiebesparingsstand.
 10. Stel uw koffieapparaten in op de energiebesparingsstand.
 11. Gebruik aanwezigheidsschakelaars voor verlichting in de ruimtes die u niet de hele dag gebruikt, zoals het toilet, opslagruimtes en de kantine). Dat scheelt enorm.
 12. Bekijk kritisch of het nodig is dat alle apparaten de hele dag ‘stand-by’ staan én hoe kort het duurt voor ze operationeel zijn als ze uit staan. Vindt uw klant het erg om bijvoorbeeld een minuut te wachten op uw koffie? Als u uitlegt wat de reden is, scoort u hier meestal juist waardering mee!